iran flag

وب سایت شخصی علی پزشکی

وب سایت شخصی علی پزشکی
 
 

اصطلاح تحقیقات بازار (Market Research) به فرآیند ارزیابی قابلیت دوام یک خدمت یا محصول جدید از طریق تحقیقاتی که مستقیماً در ارتباط با مشتریان انجام می‌شود، اشاره دارد. این به یک شرکت اجازه می‌دهد تا بازار هدف خود را تعریف کند و نظرات و بازخوردهای مصرف‌کنندگان را در مورد علاقه آن‌ها به یک محصول یا خدمت دریافت نماید. شرکت‌ها قبل از معرفی محصولات جدید، تحقیقات بازار را انجام می‌دهند تا جذابیت محصول‌شان را برای مشتریان بالقوه تعیین کنند. ابزارها شامل مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه، و گروه‌های متمرکز (Focus Group) است. نتایج تحقیقات بازار، طراحی نهایی محصول را مشخص می‌کند و نحوه قرارگیری آن در بازار را مشخص می‌سازد. تحقیقات بازار معمولاً اطلاعات اولیه را که بطور مستقیم از مصرف‌کنندگان جمع آوری می‌شود، با اطلاعات ثانویه (داده‌های موجود) است ترکیب می‌کند.

بسیاری از شرکت‌ها از تحقیقات بازار برای آزمایش محصولات جدید استفاده می‌کنند یا اطلاعاتی را از مصرف‌کنندگان در مورد نوع محصولات یا خدماتی که نیاز دارند و در حال حاضر در اختیار ندارند، دریافت می‌کنند. به عنوان مثال، شرکتی که در حال بررسی راه‌اندازی یک کسب‌وکار است، ممکن است تحقیقات بازار را برای آزمایش دوام محصول یا خدمت خود انجام دهد. اگر تحقیقات بازار علاقه مصرف‌کننده را تأیید کند، شرکت می‌تواند با اطمینان طرح کسب‌وکار خود را ادامه دهد. در غیر این صورت، شرکت می‌تواند از نتایج تحقیقات بازار برای انجام اصلاحات در محصول استفاده کند تا آن را با خواسته‌های مشتری تطبیق دهد.

تحقیقات بازار چه مزایایی دارد؟

تحقیقات بازار برای توسعه وفاداری به برند و رضایت مشتری ضروری است. از آنجایی که بعید است که یک محصول برای هر مصرف‌کننده‌ای به یک اندازه جذاب باشد، یک برنامه تحقیقاتی قوی در بازار می‌تواند به شناسایی جمعیت کلیدی و بخش‌های بازار که به احتمال زیاد از یک محصول خاص استفاده می‌کنند، کمک نماید. تحقیقات بازار همچنین برای توسعه تلاش‌های تبلیغاتی یک شرکت مهم است. به عنوان مثال، اگر تحقیقات بازار یک شرکت مشخص کند که مصرف‌کنندگان آن از شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) بیشتر از فیس‌بوک استفاده می‌کنند، می‌تواند تبلیغات خود را به جای پلتفرم فعلی به یک پلتفرم دیگر هدف قرار دهد. یا اگر آن‌ها تشخیص دهند که بازار هدف آنها به جای به قیمت، به ارزش حساس است، می‌توانند به جای کاهش قیمت، روی بهبود محصول کار کنند.

چرا تحقیقات بازار مهم است؟

انجام تحقیقات بازار یکی از بهترین راه‌های دستیابی به رضایت مشتری و ارتقای کسب‌وکار است. اما واقعاً چرا تحقیقات بازار مهم است و باید در هر کسب و کاری مورد توجه قرار گیرد؟

1- اطلاعات ارزشمند: تحقیقات بازار اطلاعات و فرصت‌های خوبی را در مورد ارزش محصولات موجود و جدید فراهم می‌کند؛ بنابراین به کسب‌وکارها کمک می‌نماید تا بر اساس آن برنامه‌ریزی و راهبرد داشته باشند.

2- مشتری‌محوری: تحقیقات بازار به تعیین نیاز و خواسته مشتریان کمک می‌کند. بازاریابی مشتری‌محور است و درک مشتریان و نیازهای آن‌ها به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا محصولات یا خدماتی را طراحی کنند که به بهترین وجه مناسب آن‌ها باشد.

3- پیش‌بینی‌ها: کسب‌وکارها با درک نیازهای مشتریان می‌توانند تولید و فروش خود را پیش‌بینی نمایند.

4- مزیت رقابتی: تحقیقات بازار ابزاری حیاتی برای انجام مطالعات تطبیقی است و کسب‌وکارها می‌توانند از این طریق راهبردهایی را طراحی کنند که به آنها کمک نماید از رقبای خود جلوتر بمانند.

marketres2

پنج نکته تحقیقات بازار برای کسب‌وکارها

نکات زیر به یک کسب‌وکار در ایجاد یک راهبرد بهتر تحقیقات بازار کمک می‌کند:

نکته 1: هدف تحقیق خود را مشخص کنید.
قبل از آغاز تحقیقات خود، به این فکر کنید که در کسب‌وکارتان به دنبال چه هستید؟ افزایش فروش؟ یا تبدیل مشتریان از خریداران یکباره به مشتریان عادی؟ تعیین هدف، خود به شما کمک می‌کند تا بقیه تحقیقات و اجزای بازاریابی آینده‌تان را مشخص سازید. همچنین داشتن هدف در تحقیق، نوع داده‌هایی را که باید جمع‌آوری کنید، مشخص می‌نماید.

نکته 2: درباره مشتریان هدف خود بیاموزید.
مهم‌ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید، این است که کسب‌وکار شما به نوع خاصی از مشتری خدمت می‌کند. تعریف مشتری خاص مزایای زیادی دارد. برای مثال، به شما اجازه می‌دهد بفهمید از چه نوع زبانی در هنگام تعیین راهبرد بازاریابی استفاده کنید یا چگونه به ایجاد روابط با مشتری بپردازید. وقتی برای تعریف مشتری هدف وقت بگذارید، می‌توانید بهترین محصولات و خدمات را نیز برای فروش به آن‌ها پیدا کنید. شما باید تا جایی که می‌توانید، در مورد مشتری هدف‌تان بدانید. این اطلاعات را می‌توان از طریق روش‌هایی چون مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه، و گروه متمرکز جمع‌آوری کرد. برای شروع، یکی از چیزهای مفیدی که باید بدانید، سن و درآمد آن‌هاست. یا اینکه آن‌ها برای زندگی چه می‌کنند؟ وضعیت تأهل و سطح تحصیلات‌شان چگونه است؟

نکته شماره 3: دانستن اینکه به چه کسی خدمت ارائه می‌دهید، به شما کمک می‌کند تا بفهمید به چه کسی خدمت ارائه نمی‌کنید!
بیایید یک مثال کلاسیک از Dan Kennedy فعال‌ترین کپی‌رایت‌نویس دنیا بیان کنیم. او می‌گوید که اگر می‌خواهید استیک‌خانه‌ای با فضای عالی و تمرکز بر غذاهای لذیذ باز کنید، دقیقاً می‌دانید که به دنبال جذب گیاهخواران یا افرادی که رژیم کاهش وزن دارند، نیستید. با استفاده از این اطلاعات می‌توانید پیام‌های بازاریابی بهتری ایجاد کنید که با مشتریان هدف شما ارتباط برقرار کند. اشکالی ندارد که تصمیم بگیرید بخشی از مشتریان خود را حذف کنید. در واقع، برای کسب‌وکارهای کوچک، دانستن اینکه به چه کسی سرویس نمی‌دهید، می‌تواند در رشد کسب‌وکارتان کمک‌کننده باشد. چرا؟ چون اگر کسب‌وکار کوچکی دارید، می‌توانید عمیقاً با بخش خاصی از بازار ارتباط برقرار کنید. شما باید تلاش خود را بر روی مشتری مناسبی متمرکز کنید که مجبور است برای پیشنهاد شما پول خرج کند. اگر تلاش کنید که همه چیز برای همه باشد، فقط پیام اصلی خود را کمرنگ کرده‌اید. در عوض، تمرکز خود را بر روی مشتری هدف خود حفظ کنید. آن‌ها را مشخص نمایید، ارتباط عمیق برقرار کنید، و آن‌وقت می‌توانید بفهمید که چگونه می‌توان بهترین خدمات را به آن‌ها ارائه داد.

نکته 4: از رقبای خود درس بگیرید.
خود را جای مشتریان‌تان قرار دهید و نیازهایشان را درک کنید. برای این کار نگاهی به پیرامون کسب‌وکارتان بیاندازید یا در اینترنت جست‌وجو کنید. اگر می‌توانید، از مغازه‌های رقیب خود دیدن کنید. به عنوان مثال، اگر صاحب یک رستوران غذاهای ایتالیایی هستید، در رستوران‌های رقیب‌تان شام بخورید. همان‌طور که کسب‌وکار را از دیدگاه مشتری تجربه می‌کنید، به دنبال کارهایی باشید که درست و غلط انجام می‌شود. آیا می‌توانید بخش‌هایی را ببینید که نیاز به توجه یا بهبود دارند؟ در مقایسه با شما، آن‌ها چگونه کارها را انجام می‌دهند؟ کیفیت محصول و خدمات مشتری‌شان چگونه است؟ آیا مشتریان اینجا راضی هستند؟ همچنین، نگاهی دقیق به بخش بازار آن‌ها بیندازید. چه کس دیگری از کسب‌وکارشان حمایت می‌کند؟ با پرسیدن این سؤالات و انجام تحقیقات میدانی، می‌توانید اطلاعات زیادی را به دست آورید که به شما کمک می‌کند پیشنهادات بهتری به مشتریان خود ارائه دهید و فروش منحصر به فردی را تجربه نمایید.

نکته شماره 5: از مشتریان‌تان بخواهید که حرف دل‌شان را بزنند!
یک نظرسنجی خوب از مشتریان یکی از با ارزش‌ترین ابزارهای تحقیقات بازار است؛ زیرا به شما این فرصت را می‌دهد تا به ذهن مشتری خود دست یابید. با این حال، به یاد داشته باشید که برخی از بازخوردها ممکن است تند باشد، بنابراین انتقاد را به عنوان یک ابزار یادگیری جهت پیمودن مسیر درست در نظر بگیرید. ایجاد نظرسنجی ساده است. درباره آنچه که مشتری شما نیاز دارد یا بخش‌هایی از خدمت شما که می‌تواند بهبود یابد، سؤال بپرسید. همچنین می‌توانید از آن‌ها بخواهید به شما بگویند که چه نوع محصولات و خدمات اضافه‌تری را دوست دارند داشته باشند. این امر به شما بینش فوق‌العاده‌ای در مورد نحوه کسب درآمد بیشتر از کسب‌وکارتان می‌دهد. بسیاری از مشتریان از دادن بازخورد خوشحال خواهند شد. حتی می‌توانید به مشتریانی که نظرسنجی‌ها را تکمیل می‌کنند، هدیه‌ای مانند یک کوپن ویژه برای خرید بعدی بدهید.

شما مجوز ارسال دیدگاه را ندارید

آخرین نظرات کاربران